O... m... g... XD

** Söndag 26/10 **

Gudars... Ida och jag bestämde oss för att undersöka Marieberg idag, eftersom hon varit sugen på det ett bra tag... Det var ganska lugnt - 12'an in till stan och därifrån 31 till Marieberg. Mysigt sådär, med Ida som hade full koll på vart vi skulle av (fast vi hoppade av en hållplats efter det länstrafiken sa att vi skulle till, och en hållplats innan vi kunde gått av för att vara närmare) XD
    Det skulle vi aldrig ha gjort.

Det första som händer är att vi hittar Jula. Jula är en helt okej affär där vi ansåg att vi kunde köpa en borr - vilket vi aldrig gjorde, men förr eller senare skall detta händiga verktyg införskaffas (pappa, några tips?) - och käne oss vilsna i den mycket manlo*1 affären.
I slutändan hittade vi en klocka till vardagsrummet, några hakar till internetkabeln så den inte ligger över halva lägenheten, två filmer till mig och något jag glömt. So far no problem. Jula var helt klart trevligt.
    Över från Jula kom vi till Teh BIIIG house. Som Nordstan, fast mindre, men mysigt ändå. Där inne strövade vi lite förstrött inne på BR, Hälsokost (eller vad det nu hette) och lite andra småroliga butiker. Hudfärg och ananas (samt te för Ida) blev det av den trippen. Mat på McDonalds blev det också, i äkta nostalgianda.
"Det är skönt att ha fått äta riktig skräpmat igen!"

Sen hände det.
Det ofattbara.
Linnéa och Ida hittar Siba.
    Låter inte så farligt eller hur? Men betänk, vi hann knappt sätta foten i affären förrän Ida hittar den mobil hon velat ha sen vi flyttade till Örebro och pratat om att köpa sen dess. Hon får tag på en trevlig (och söt) expedit vid namn Katarina och de inleder en konversation för att ge Ida så bra deal som möjligt vid köp av nämnda mobil.
Under tiden strövar Linnéa omkring i affären för att se vad som finns. Hon lyckas hitta ännu en film som hon vill ha för en billig penning.
Och sen händer det.
Linnéa får syn på en laptop, en bärbar dator, detta tekniska ihopfällbara (opålitliga) mirakel hon velat ha i väldigt länge (trots att hon redan äger två stycken, varav den ena är en Mac som inte kan spara filer och till den andra saknas en kabel -_-) och som nu har det mycket lockande priset 1679:- Hon känner att hon måste ha den.
    Ida blir klar med sin telefon, med fördelaktigt pris ska medges, och Linnéa delger henne sina funderingar på laptop, får rådet att prata med en expedit... Men först ringer Linnéa sin mor för att be om pengar. Det visar sig att Linnéas far har varit hos tandläkaren och fått ordination om ett nytt garnityr i överkäken, något som kommer kosta runt 15-20.000... Linnéa accepterar att familjen är bortanför bidrag till den lockande bärbara datorn.
    Linnéa får tag på en expedit och inleder en konversation om datorn, får veta att priset - 1679 kr - är endast om man köper till ett 3 abbonemang i 12 månader, vilket skulle kosta ungefär 399-499 kr i månaden. Linnéa ratar 3, Linnéa ratar mer eller mindre datorn.
Istället får hon veta att hon kan köpa den för knappt 6500. Eftersom Linnéa har inga kontanter till detta blir hon modslagen, tills den kära expediten presenterar sitt triumf; Ett Siba kort som tillåter Linnéa att ta datorn och räntefritt betala av kostnaden under 12 månader. Linnéa överlägger med Ida lite snabbt och bestämmer sig för att det verkar vara en bra ide. En storslagen konversation inledes och det beslutas att Linnéa satsar allt - framför allt den lilla mentala hälsa hon har kvar - och köper datorn. Expediten skall nu beställa Siba kort - varpå nästa missräkning kommer! Linnéa KAN INTE SKAFFA SIBA KORT!! Vi vet inte varför.
    Ida rycker in, lyckas sno åt sig ett Siba kort och triumfen är åter i vår hand. Linnéa blir fnissig, hon blir hysterisk, hon får veta att hon kan få en försäkring som gäller tre år till priset av ytterligare 1500, vilket drar upp datorn i priset 8000 kr... Hon godtar det, hon tar det direkt utan att gnälla och är smått hysterisk av tanken på vad hon just har gjort.
    Ut går expediten, tillbaka kommer expediten med inte bara en dator utan också SEX KILO GODIS! Oh ja, det visar sig att en kampanj har ägt rum på Siba; för varje tusenlapp får man ett kilo godis! Det medföljde inte med föräkringen, men Linnéa ansåg ändå att hon gjort en tillräckligt bra affär - och var hysterisk nog - att inte gräla om saken. Med humöret i topp försvann ett kilo godis till Idas underbara (och söta) expedit för hennes humör och hjälp, och lyckliga - men hysteriska - lämnade Ida och Linnéa Siba, utan att riktigt förstå vad som hade hänt.

Nu, ungefär sex timmar senare, förstår jag fortfarande inte riktigt XD Datorn är igång, den funkar och den lever... Jag är fruktansvärt glad och hysterin har lagt sig... men fortfarande:
Jag har köpt en dator.
Räntefritt i 12 månader.

NU ska jag gå och sova. Imorgon ska vi diskutera Osten och Impro, hämta Catta och laga något mystiskt till middag som jag inte vet riktigt vad det är. Vi ska stanna på Claes Ohlson och köpa en ryggsäck/dataväska till mig och jag ska försöka låta bli att fnissa hysteriskt varje gång jag tänker på vad jag har gjort.
Sov gott kära vänner, vi synes och höres och nu ska jag sova!

Puss!

Here we go again

** Lördag 25/10 **

Fast datumet står längst ner i inlägget tycker jag faktiskt om att ha det uppskrivet när man börjar läsa XD
Ännu en vecka har gått i Örebro... Ida och jag lever på som vanligt, slår dank och gör det som vi anser vara bäst för stunden. Om det så - ack och ve - skulle vara att det för stunden är bäst att läsa läxorna xD Alltid lika roligt när man inser att man sitter med kurslitteratur och pluggar.
    Njae, skämt åsido är det inte så mycket dank som man kan tro. Jag personligen vet att jag ligger efter med kurslitteraturen, men jag hoppas kunna ta igen det i helgen. Vi ska även handla mat i helgen, men eftersom vi åker hem till Gbg på torsdag känns det lite korkat att handla för femtioelva veckor - om det inte är frysbart såklart - och ja... det är som det är ^^'

Har idag inhandlat kurslitteratur från Tradera - Världsdramatik 2 - och ska förhoppningsvis få den innan torsdag. Jag fasar för hur vår hall kommer se ut när vi kommer tillbaka efter att ha varit i Gbg en dryg vecka XD Full av reklam...
Men ja, reklam kan ju faktiskt vara ganska trevligt att läsa så det kanske är lugnt ändå? Känns som om vi får en massa Coop reklamblad typ... dagligen.

(och nu insåg Linnéa att hon skrivit 15/10 och inte 25...
... hm... *ändra*)


På måndag kommer Catta hit ^^ Jag vet inte när, men hon kommer i alla fall. Samtidigt ska vi ha grupparbete, och på kvällen är det årsmöte med spexet >_> Det här kommer bli... en hektisk dag. Speciellt som Vassmosaiksländorna ska träffas efteråt och diskutera både framtida gyckel och vår egen temafest den 13/12. Lycka.
    Så vi får se hur mycket jag går på och hur mycket jag skippar - jag tänker vara med på grupparbetet, oroa er inte, gruppen - men ja... hektisk dag.

Och hektiskt var ordet XD Mitt lov (eller, mina icke schemalagda dagar) - som jag antar skulle kunna kallas vårt lov eftersom hela TePe klassen har samma dagar - kommer bli synnerligen intressant...
    Torsdag; slutar klockan 16.00, ska med tåget 17.10, är i Gbg vid 19.47. Så långt allt lugnt
    Fredag; träffas hos Elisabeth vid 14.00 för rollspel som antagligen kommer pågå X antal timmar. Ta med Jocke hem och låna ut husvagnen.
    Lördag; In till stan vid ett tiden, hämta upp Linda och Kajsa 'någonstans' och se om SF är öppet (I waaaaanna!!!), hem till mig igen.
    Söndag: In till stan svintidigt för att ta ett tåg som går 08.02 till Sthlm, gå runt samt möta upp Malin och Mo' innan konserten börjar... 17.30 tror jag det var. Sonataaaaaa!! och de kommer stå på scen - gissar vi - runt 21.00. Därefter skall det vinkas hej då till K samt M'n'M som åker hem och slaggar i sina egna hus.
    Måndag: Efter att ha spenderat natten på Sthlms central går vårt tåg (Linda's och mitt) 07.07 tillbaka till Gbg, jag gissar på att vi antingen kommer vara överhyper eller sova. Tåget inkommer på Gbg's central vid 11.53 och därefter är det hem till mig igen som gäller.
    Nästföljande dagar är fortfarande öppna, det är mer planering som ska schemaläggas.
    Jag ska stå modell för Elisabeth (och umgås lite hoppas jag!)
    Jag ska förhoppningsvis bowla.
    Jag ska skriva lite på uppsats som ska vara inne veckan efter ^^' (jag tror det är är punkten som kanske kommer ignoreras mest)
    Jag skall försöka lösa hur i h-vete vi ska få med oss allt vi planerat att ha med oss tillbaka till Örebro ^^'
    Lördag 8/11; Återgång till Örebro vid 18.02...
Så det här kommer bli intressant.

I skolan är det som lugnt nu... Har jobbat med forumteater i två veckor och igår redovisade vi våra små 'spel' för två olika gymnasieklasser på en skola här i Örebro. Roligt, roligt.
    Och för er som inte har en satans aning om var forumsteater är kan man beskriva det såhär:
    Tänk er att ni sitter och ser på Romeo och Julia. Dödsscenen; han ser henne, tror hon är död, tar sitt liv med gift. Sekunden efter han sjunkit ihop vaknar hon och inser han är död, försöker först ta samma gift men tar sedan sitt liv med hans dolk.
Detta är teater.
    Gör vi om det till forumteater skulle publiken få vara med och påverka. När Romeo lyfter giftbägaren till sina läppar ropar någon ur publiken "Stopp! Vänta! Sitt still i en minut till Romeo, så ska du få se, bara... vänta lite." och hela katastrofen är avvärjd.
    Forumteater är ett verktyg för att göra människan medveten om sina val i svåra situationer. Hur man kan reagera och avvärja katastrofer. Hur man som förtryckt på jobbet kan ändra sin situation - eller hur man som kompis till den där fulla personen på festen som blir våldtagen för att hon är "för full" kan stoppa det.
Det stärker civilkuraget och ökar medvetenheten om att det FINNS möjligheter. Det FINNS lösningar, det FINNS saker man kan göra för att ändra saker man trodde var omöjliga.
Forumteater handlar om att provocera folk till att göra de där små hjältedåden som behövs i vår vardag. På en scen. För att sedan kunna göra det ute i vardagslivet.
    Forumteater handlar inte om estetisk skönhet, det är inte vackert; det är en naken sanning som vi ofta inte vill acceptera men låter passera när vi ser det för vi vågar inte gripa in eller vill inte se. Mobbing, misshandel, förtryck, utsatthet, maklöshet, hjälplöshet.
    Skulle du låta en man sparka ner en kvinna på gatan och bara gå förbi?
    Skulle du kunna se på medan ett barn hånas öppet på skolgården?
    Skulle du gripa in och hjälpa en vän som lever i ett misshandelsförhållande?
    Eller skulle du gå förbi och välja att 'inte se', göra undanflykter? "Det är inte så illa"? "Någon annan kan göra det"?
Forumteater handlar om alla de här sakerna, och att få chansen att gripa in på en scen med skådespelare som bara agerar i roller de utformat under övningar kan hjälpa människor att hitta det där modet som gör att nästa gång du ser någon råka illa ut - på något sätt - så vågar du göra något. Passerar inte bara.
    Jag antar att man kan säga i forumteater kan man träna sig på att bli vardagshjälte.
    Fler vardagshjältar till folket!
"Om du tycker det är läskigt att gå upp och agera på scen, ska
du komma ihåg att det är hundra gånger läskigare i verkligheten."

Och nu har jag skrivit en uppsats i min blogg men inte ett ord på uppsatsen jag ska lämna in till skolan ^^' Bäst att gå och göra det.

Take care all ^^!


Jag suger på att uppdatera ^^'

Ja jag är helt medveten om detta XD

Så vad har hänt sen sist?

Jag har varit på surprise visit till Göteborg och min kära familj (Mammas min! Jag kommer aldrig glömma den!) och fick träffa min allra käraste syster ^^ Jag saknar dig Eli...
"Min man och dotter har gaddat ihop sig mot
mig... Jag vet inte om jag tänker förlåta dem...."

Jag har haft ännu en skrivuppgift, nämligen om Viola Spolin - mycket framstående kvinna inom teatern och teaterarbete - som inspirerats av Constantin Stanislavskij men som jag tycker illa om... Hon har många intressanta synvinklar på teater, och jag är glad över att ha fått "träffa" denna kvinna, men jag tycker fortfarande inte om henne -_-
KAN ju vara för att kursboken är på engelska och jag avskyr kurslitteratur på engelska. Älskar engelska i andra fall, men... njae. En av de största anledningarna är att många ord inte är med i ordboken -_-
Men det gick och den kom in i tid.
"Spolin är en vass sax som klippt av allt utom en liten bit '
av teatern och definierat det som hela teatervärlden."

Jag har städat mitt rum lite mer, fixat och donat. Fick ett vitrinskåp av Morfar när jag var nere, så nu har jag lite mer plats för böcker och kläder i mitt rum - min byrå innehåller dessutom kläder för första gången på X antal år ^^
"Skåpet pratar!"

Jag har börjat rita igen! Woho! För den intresserade - som inte vet - finns det mesta att beskåda på http://sjazna.deviantart.com. Jag har inte ritat mycket sen vi flyttade till Örebro, men under sluttampen på Spolin uppsatsen blev det täta pauser med snabbskisser XD
"Yey för bishies!"

Jag har startat ett nytt rollspel med Kajsa och ett med Catta. Det med Kajsa har inte fått riktig spin än, men det kommer... Kanske för att det verkar bli en aning mer avancerat än det med Catta XD Där man i princip bara beskriver en ny karaktär och sedan i princip spelar. Skönt bådadera.
I samma veva plågas Zayed och Laurion med nya versioner, och Tim och Theo får det jobbigt -_- (båda de paren spelas med Linda, för er som inte vet)
Och så hela den nya grejen med relationer och tvistad moral i det nya spelet med Elisabeth!! Gudars!! Fan vad jag älskar det!! ^^! Moral, vad är det? Och så blandade karaktärer från alla möjliga håll... hå-hå ja-ja...
Sen har jag börjat fundera mycket på gamla spel som inte längre spelas... typ Tharen och Lyrah med Ilona... och Isa och Meryam med Malin...
Och så de nya spinofferna med Ahlana/Joey/Taneya! Heh... Löööv.... Ida förvänta dig mer ;) I won't let this go...
"Rollspel? Det där när du låtsas vara allt bra du inte är?"

Jag har varit på upptaktshelg med Spexet ^^!
Vi hade finsittning med klädkrav (finkläder på -_- Smärta), trerättersmiddag och massor av sång och gyckel XD! Helt förbannat underbart! Vilket innebär att jag utökat mitt spritsmakande med svart vinbärsvin (tror jag det var, är inte helt säker ^^' ), varm punch och Varm och Kall, ett vitt vin som smakar äpple och kanel, drucket kallt. Ingetdera föll mig i smaken, men svart vb.vinet drack jag faktiskt upp det jag tog till mig - så det är väl det godaste vin jag druckit hittills XD
Så ingen fylla för mig den kvällen heller... men det var kul ändå ^^
"Mitt namn är Bond - Blixten Bond."

Jag har fått en ny slänga av musik fanatism och gått in på musikaler. Så på kort tid har det avverkats Wicked, Chicago, Sweeney Todd, Les Miserable samt låtsasmusikalen "South Park; bigger, longer and uncut".
"Everything is super when you're gay!"

Jag har påbörjat arbete om Forumsteater i skolan, och jobbar för tillfället under temat fest, alkohol och tjänster och gentjänster. Mer utförligt än så tänker jag nog inte säga...
"Hur är det med din kompis egentligen?"
"Äsch, hon klarar sig."

Jag har köpt biljetter till Sonata Arctica i Stockholm den 2/11, och ska åka dit med Linda och Kajsa *happy!*
Sitta på Sthlms central i en fjärdedels dygn, men va fan XD Vad har man muntligt rollspel till?
"Liiiindaaaa? Visst vill du på Sonata med mig?"

Och på tal om saker jag gjort, nu är det något jag ska göra.
Jag ska gå ner och kolla tvätten i tvättstugan, för den är nog klar nu.
Synes!
"Är den här verkligen smutsig? Aja... den mår säkert
inte dåligt av att tvättas iaf..."

RSS 2.0