En summering av helgen - i efterskott

 

** Fredag 19/9 **

 

upp 10.38

ingen frukost

in till stan, handla gardinstänger, persienner, inse det var örebro dagen, bli infångade i musiksektionens tågande genom örebro, sticka till ÖB, missa ÖB, hamna på studentgatan, ta 12an tillbaka till ÖB, handla på ÖB, Coop, hem, städa, diska, spela guitar hero, tillbaka till stan, sjunga ”jag leker träd” och ”bussen”, hitta Eli och Kim, tjata om sms-biljett, tillbaka hem, äta tacos, kladdkaka, en riddares historia, mer guitar hero – 2 – varpå ”lägga sig” 02.49

 

”Förlåt, hur sa, ni sa att ni var bra, bättre än oss, se och kämpa se och slåss.”

 

 

** Lördag 20/9 **

 

Vakna 5.16

Vakna 7.20

Gå upp 10.36

Upp, diskutera rpg med Eli, Ida + Kim upp, frukost (te + en macka), Fluxx, Fluxx zombie, gå och handla quorn, tillbaka, Elisabeth fota – promenad – köpa färgfilm, hem, Ida + Kim spela GH, mer rpg, robert gustavsson, Linnéa sova i fåtölj, prata, middag, middag + film (dogma), Linnéa in på rum, gråta, munchkin, once upon a time – avbrutet – mer rpg, angie tolouse, mer rpg, mer rpg, Ida + Kim sova, mer rpg, ”lägga sig” 01.03

 

** Söndag 21/9 **

 

Jag tittar på mina summeringar av Fredag och lördag och vägrar ändra dem... orka.
Tekniskt sett var det här enklaste dagen. Elisabeth gick upp runt åtta tror jag, och själv kom jag upp vid halv tio, tio. Ida och Kim kom upp inte långt efter oss och vi åt frukost samt snabbdiskuterade hur vi skulle ta avsked av våra sötnosar…

Det slutade med att Ida och Kim stack vid tolvtiden, för att hinna till Kims tåg vid tio över ett, varpå jag och Eli satt kvar i lägenheten och – rätt gissat – pratade rollspel. Mycket roligt och intressant. När Ida så kom tillbaka diskuterades vad som skulle lagas till mat innan Eli skulle åka, och det hela slutade med nudlar till Eli och Ida, och – till mig – leverpastejmackor och te… Nam-nam.

Klockslaget kröp närmare, och vid kvart i fyra började vi sorgfälligt plocka ihop oss jag och Eli för att åka till stationen och lämna av… Rpg in i det sista, lyckades vi dock med konststycket att båda åkte mer eller mindre samtidigt.

Det var väl samtidigt som jag gick på bussen och såg Eli gå på tåget som jag insåg hur mycket jag saknade henne redan den sekunden. Sedan dess har det bara växt. Man inser hur mycket någon betyder när man inte längre har dem på spontan-besöks avstånd… eller som min far skulle sagt: ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt”. Men sanningen är uppenbar: efter att ha träffat Eli minst två gånger i månaden – den sista tiden mindre tyvärr – men snarast varit van vid åtminstone en gång i veckan, till att knappt se henne alls på en månad, med vetskapen att det enda jag kan nå henne på är mobilen och via internet… visst det är också något, men det är inte detsamma som förut, och gudars vad jag saknar henne… JAG SAKNAR DIG KVINNA!

 

Efter att ha lämnat Eli och kommit hem satte vi oss på var sitt håll och saknade de vi inte träffat sen innan vi flyttade, och någonstans på kvällen fick jag en impuls att ringa min mor och be om receptet på pajdeg XD Matpaj, det vill säga. Men jag fick det (efter lite lätt fundering på om det verkligen var deg-receptet hon läste upp när det plötsligt dök upp ost och tomat bland ingredienserna XD) och ungefär tio minuter senare stod jag och lagade paj till sen kvällsmat.

För den intresserade:

Deg till ca 4 portioner

75 g smör

2 dl mjöl

2-3 msk vatten

1 tsk salt

Blanda alltihop i en bunke tills smeten håller ihop och blivit mer eller mindre en följsam bulle i bunken. Ställ i kylen ung. 30 min eller mer och förbered formen.

En matpaj kan innehålla det mesta, men jag brukar föredra ost och skinka eller köttfärs. Förra hösten hade jag dock i en salig röra av köttfärs, överbliven ost från tacos dagen innan, ett ensamt baconpaket jag hittade i kylen med utgångsdatum samma dag… kort sagt går det med det mesta. Mammas favoriter brukar vara Ost/Skinka, Köttfärs samt Bacon/Broccoli. Den sistnämnda rör jag inte.

Efter att ha valt fyllning häller man över äggstanning; helt enkelt en blandning på två ägg och grädde/mjölk, så mycket man känner att man behöver. Det ska vara så att det nästan täcker själva fyllningen, men inte så den dränks.

Därefter är det in i ugnen på 200 grader, och sen ska den stå där i ungefär 30-40 minuter, eller tills den är gyllene och känns fast.

 

Visst är det roligt att min blogg innehåller nästan enbart ranting om antingen mat eller rollspel? Nåja, take me for what I am, that’s all I’m saying.

 

Resten av kvällen tillbringades – som förut – på skiljda håll, i mitt fall vid datorn med rollspel, tack och lov med en dator som fungerar mer eller mindre snällt.

Sömn lät också som ett bra alternativ så…

Ja…

Sov gott.

 

C ya all ^^

 


Lycka och välgång... eller inte ^^'

Dagen började med att väckarklockan (aka alarmet på mobilen) ringde vid… nio tiden. Därefter följde två och en halv timmes snooze för att samla krafter innan jag vid halv tolv tiden stapplade upp till toaletten för att enkelt konstatera att mensen kommit och med den min sedvanliga Jack the Ripper värk (för er som inte förstår min parallell mellan mensvärk och JtR; sök på honom på tex Wikipedia och ni kommer snart förstå – om inte har ni min fulla tillåtelse att se ut som starholkar).
Jippie tänkte jag – not – och hälsade Ida med ett smärtsamt stön och två värktabletter. Frukosten blev te, och för att slippa olycksfall skickade jag med en viftning med osynlig vit näsduk iväg Ida till skolan för att själv stanna hemma, ta hand om disken och mitt värkande underliv.

”Men” tänkte jag ”Lite Guitar Hero har kan ju inte vara skadligt.” och spelade i två timmar, varav den sista timmen bestod av ”Men bara en låt till, jag ska se hur det går” – ha… ha…

Ida kom hem och vi satte igång att baka ^^ Vilket vi typ… sagt att vi ska göra sen i lördags ^^’ Men nu fick vi det gjort!

 
Recept på Kanelsås:

2 dl socker
150 g smör
Röres till smet i en bunke
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
Röres i egen bunke
Sedan ner i ägg/socker smeten

5 dl mjölk
(För er som vill ha muffins, ta 0,5 dl mjölk)
Rör ner i den nu ganska korniga smeten
Varm eller kall, efter behag
Avnjut ^^

 Utöver äppelmuffins och kanelsås fick vi även gjort kladdkaka ^^ (om ni har tur, Elisabeth och Kim, kanske det finns lite kvar till er imorgon ^^)

Film… insåg jag att jag hade några stycken… närmare bestämt 105, om man räknar med mina/våra skolföreställningar. Räknar man även med VHS’erna är vi uppe i 123… Filmbibliotek on the way!
Och jag vet med säkerhet att vi borde ha det dubbla i Götet… Typ… minst. Heh… nåja. Vi har film så vi klarar oss – Ida har några hon med så det går ingen nöd på den fronten XD

Vad har mer hänt idag? Typ nada… Jag har filosoferat lite över Zayed och Laurion i deras senaste version (vad jag minns är senaste version) där Zayed råkar ut för en olycka och är tillfälligt blind… Ingen vet dock hur länge ”tillfälligt” är. Det är ett ganska stort handikapp för den gode smurfen att inte ha sin syn -_-
Sen har jag påbörjat en ny text med nämnda smurf och ett möte som förändrar mycket för honom – men mer än så tänker jag inte avslöja, Linda ;P
 

Btw, Elisabeth: Om man sätter Tolouse och Mischa som privatlärare åt Fingal och Jonathan på typ… 15-1600 talet? Tolouse lär ut filosofi, språk – you know the drill – och Mischa grekiska och typ… svärdsteknik och liknande. Jonathan och Fingal växer upp tillsammans, Jons föräldrar är döda och han har helt enkelt tagits in av Rowena, så Fingals systrar finns inte heller – jag har slängt John åt fanders just nu.
Intressant ide?

 Ja! Ida kom hem med tre kurslitteratur böcker som de ÄNTLIGEN fått in på akademibokhandeln så vi kan studera samtliga de böcker vi har den här kursen ^^ Nästan – det är några kvar. Men ändå! De viktigaste har vi nu…
Thank god för föreläsaren, nu kanske vi faktiskt kan hinna läsa boken båda två.
Nej, nu ska jag nog ta och laga mat.

*19:24 laga mat/matpaus*

Let’s continue. Nej, hon är inte alls 00:18 -_-
Få se… efter att matlagningsproblemet tagits om hand och det bestämts fiskpinnar, kom den tidigare diskussionen; ris eller makaroner? För andra gången (det är andra gången vi äter fiskpinnar) kom kommentaren: ”Makaroner… till fiskpinnar?! Kan man äta det?” ur den väna Idas mun, men efter en snabb omgång sten-sax-påse så vann undertecknad och makaroner fick det bli (igen XD).
Dagens film var ursprungligen Beetlejuice, men eftersom vårt ps2 inte ville ta skivan fick det istället bli Stardust. Stardust är en film jag faktiskt tycker väldigt bra om, även om den går ifrån boken på flera ställen…

”Nonsense, Captain, we always knew you were a wussy.”

Som alltid i filmer spelade de även i Stardust en låt till eftertexten, och som vanligt blev jag väldigt intresserad av vad det var, och obsessed över att skaffa den. Efter lite trixande kom det fram att det är Take That med Rule the Sky, och Linnéa var lycklig.
Efter maten, avdukning och en fnysning åt disken satte vi oss än en gång med Guitar Hero, och ja… låt oss säga att de två timmarna imorse hade gjort att easy plötsligt verkade väldigt långsamt -_-
Nu däremot känner jag att ”skriva lite” är väldigt intressant tanke innan jag somnar, så det ska jag nog göra.

 
Take care, all ^^


Final Fantasy XII

** Tisdag 16/9 **

Efter att ha införskaffat ett begagnat ps2 till vettigt pris fick jag så äntligen fortsätta på mitt j-a FFXII som jag (mamma) köpte i början av sommarn nån gång XD
LYCKA!!

Idag såg vi på mer Bröderna Fluff, och har nu halkat in på säsong 2, med Barbroo istället för Baloo... något jag inte tyckte om riktigt. De la in femtioelva hockyskämt det första avsnittet och seriöst... även dåliga skämt har en gräns till när de går över och blir tråkiga.

Annars då? Varit ute och handlat lite grejer, typ.. bröd, handkräm och andra såna där onödiga grejer som man får för sig att man behöver när man egentligen klarar sig utan det XD
Nåja... Sömn, alltid lika trevligt...

Sussa gott ^^

** Onsdag 17/9 **

Gäsp! jag är dyngtrött... Datorn har inte varit snäll med mig idag och jag tror den lever på nåder just nu - förhoppningsvis hinner jag skriva färdigt det här innan datorn lägger av helt.
Jag lyckas ju inte skriva typ... långa inlägg XD För jag orkar inte med det antar jag... men det funkar ändå enligt mig, och det är min röst som räknas XP

Idag har jag blivit introducerad för spelet Guitar Hero, och man kan väl säga att ehm... det vart väldigt kul XD (Egentligen spelade jag det redan igår, men idag fick jag lite mer insyn i det eftersom jag typ... provade lite mer) och under middagen - bestående av blodpudding, bacon och nån äggröra Ida gjorde som blev väldigt intressant (men salt) - såg vi på X-Men 2... en film jag tycker är helt okej. Bortsett från några småsaker som gör mig vagt illamående.
((Vi kan nu även skryta med att vi istället för soffa har en divan XD Mitt fel ^^' ))
Obehagligt nog satt jag och frös som en galning under typ... hela kvällen, vilket jag tar som en möjlig släng av kommande förkylning - helt underbart när Elisabeth och Kim ska upp i helgen -_- Antagligen har den något med min nu kommande "lingonvecka" ((vilket fult ord egentligen... lingonvecka... usch, nej, inte trevligt ord. För börja kalla dem mina röda dagar helt enkelt - eller vad är det för fel med att rätt och slätt säga mensvecka? Tar ni anstöt av det? Jag tycker det är ruskigt simpelt att säga så, alla vet vad man menar men vissa blir grymt förorättade. Till alla er förorättade; LINGONVECKA säger jag bara! ))
Men det går över.

Åh! Glömde berätta om föreläsningen igår, den var helt underbar! ^^ Vi hade föreläsning om studieteknik och det var typ... väldigt ruskigt intressant.
Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto
Och han var så söt, han som föreläste... men det tycker ju jag om de flesta så man kanske inte ska bry sig när jag säger saker längre XD
Hur som helst fick jag (vi) några bra tips som jag tänker prova...
"... läste Harry Potter 7 på 43 minuter."
Och jag tyckte jag läste snabbt Oo!
Imorgon lektion mellan 13-16, sen till Studentkontoret i Brickebacken för att klaga på vår läckande toalett och vår brist på tvättstugekort. Ska försöka komma ihåg att ringa Telia också - jag tror inte de blir glada på samtal vid halv ett - ett på natten -_-

Heh, köpte ett nytt tv-spel också... Final Fantasy X. Jag menar, Ida och jag går på Game och så snubblar man över det... Jag kunde inte motstå ^^' Ida drog tag i Final Fantasy X-2, och så var det grymt söta samtalet med expediten igång.
Ja, seriöst!! Det första expediten säger när jag lägger upp FFX på disken är  "Bra smak!"  och mer behövdes inte för att få igång ett samtal om FF-spelen som vart riktigt intressant ^^

Och Kajsa, min kära lilla vän... Den här nya versionen med alla som springer runt i skolan och förhållanden där vi aldrig har haft dem förut... det kommer bli sjukt intressant, tror jag XD Om inte annat får vi GÖRA det intressant ;)

Nåja...
Sov gott alla. Vi höres.Så lurades även jag in i fällan

"Blogg" tänkte jag... "det är onödigt och fånigt"
Men men... vi faller alla allteftersom XD
Join the world of bloggers! We got pointless jokes and sometimes cookies!

Läget i Örebro är som det ska antar  jag. Lugnt och fridfullt och ganska trist XD Som det ska vara. Man sitter hemma på kvällarna, spelar lite rollspel, läser lite böcker, skriver lite läxor... Jag som är värsta innesittaren tycker ju inte om att springa på barer och puben och sådana där saker heller, utan tar det hellre lugnt hemma med mitt internet.
Alltid lika kul ^^

Hah, jag har en blogg XD

Idag fixade vi (Jag och Ida) ihop våra uppsatser till skolan så vi fick det gjort. Det känns... väldigt bra. Gudars vad jag flummade mig igenom det, men men... med exakt 2800 ord var jag 200 ord från gränsen *grins* Snyggt värre.

Take care everyone.
Nu ska jag nog sova, ska upp tidigt imorgon och jag är inte helt pepp på sömnbrist en vecka till.
På Fredag kommer Elisabeth och jag är... helt jävla thrilled ^^

Yey ^^!

RSS 2.0