O... m... g... XD

** Söndag 26/10 **

Gudars... Ida och jag bestämde oss för att undersöka Marieberg idag, eftersom hon varit sugen på det ett bra tag... Det var ganska lugnt - 12'an in till stan och därifrån 31 till Marieberg. Mysigt sådär, med Ida som hade full koll på vart vi skulle av (fast vi hoppade av en hållplats efter det länstrafiken sa att vi skulle till, och en hållplats innan vi kunde gått av för att vara närmare) XD
    Det skulle vi aldrig ha gjort.

Det första som händer är att vi hittar Jula. Jula är en helt okej affär där vi ansåg att vi kunde köpa en borr - vilket vi aldrig gjorde, men förr eller senare skall detta händiga verktyg införskaffas (pappa, några tips?) - och käne oss vilsna i den mycket manlo*1 affären.
I slutändan hittade vi en klocka till vardagsrummet, några hakar till internetkabeln så den inte ligger över halva lägenheten, två filmer till mig och något jag glömt. So far no problem. Jula var helt klart trevligt.
    Över från Jula kom vi till Teh BIIIG house. Som Nordstan, fast mindre, men mysigt ändå. Där inne strövade vi lite förstrött inne på BR, Hälsokost (eller vad det nu hette) och lite andra småroliga butiker. Hudfärg och ananas (samt te för Ida) blev det av den trippen. Mat på McDonalds blev det också, i äkta nostalgianda.
"Det är skönt att ha fått äta riktig skräpmat igen!"

Sen hände det.
Det ofattbara.
Linnéa och Ida hittar Siba.
    Låter inte så farligt eller hur? Men betänk, vi hann knappt sätta foten i affären förrän Ida hittar den mobil hon velat ha sen vi flyttade till Örebro och pratat om att köpa sen dess. Hon får tag på en trevlig (och söt) expedit vid namn Katarina och de inleder en konversation för att ge Ida så bra deal som möjligt vid köp av nämnda mobil.
Under tiden strövar Linnéa omkring i affären för att se vad som finns. Hon lyckas hitta ännu en film som hon vill ha för en billig penning.
Och sen händer det.
Linnéa får syn på en laptop, en bärbar dator, detta tekniska ihopfällbara (opålitliga) mirakel hon velat ha i väldigt länge (trots att hon redan äger två stycken, varav den ena är en Mac som inte kan spara filer och till den andra saknas en kabel -_-) och som nu har det mycket lockande priset 1679:- Hon känner att hon måste ha den.
    Ida blir klar med sin telefon, med fördelaktigt pris ska medges, och Linnéa delger henne sina funderingar på laptop, får rådet att prata med en expedit... Men först ringer Linnéa sin mor för att be om pengar. Det visar sig att Linnéas far har varit hos tandläkaren och fått ordination om ett nytt garnityr i överkäken, något som kommer kosta runt 15-20.000... Linnéa accepterar att familjen är bortanför bidrag till den lockande bärbara datorn.
    Linnéa får tag på en expedit och inleder en konversation om datorn, får veta att priset - 1679 kr - är endast om man köper till ett 3 abbonemang i 12 månader, vilket skulle kosta ungefär 399-499 kr i månaden. Linnéa ratar 3, Linnéa ratar mer eller mindre datorn.
Istället får hon veta att hon kan köpa den för knappt 6500. Eftersom Linnéa har inga kontanter till detta blir hon modslagen, tills den kära expediten presenterar sitt triumf; Ett Siba kort som tillåter Linnéa att ta datorn och räntefritt betala av kostnaden under 12 månader. Linnéa överlägger med Ida lite snabbt och bestämmer sig för att det verkar vara en bra ide. En storslagen konversation inledes och det beslutas att Linnéa satsar allt - framför allt den lilla mentala hälsa hon har kvar - och köper datorn. Expediten skall nu beställa Siba kort - varpå nästa missräkning kommer! Linnéa KAN INTE SKAFFA SIBA KORT!! Vi vet inte varför.
    Ida rycker in, lyckas sno åt sig ett Siba kort och triumfen är åter i vår hand. Linnéa blir fnissig, hon blir hysterisk, hon får veta att hon kan få en försäkring som gäller tre år till priset av ytterligare 1500, vilket drar upp datorn i priset 8000 kr... Hon godtar det, hon tar det direkt utan att gnälla och är smått hysterisk av tanken på vad hon just har gjort.
    Ut går expediten, tillbaka kommer expediten med inte bara en dator utan också SEX KILO GODIS! Oh ja, det visar sig att en kampanj har ägt rum på Siba; för varje tusenlapp får man ett kilo godis! Det medföljde inte med föräkringen, men Linnéa ansåg ändå att hon gjort en tillräckligt bra affär - och var hysterisk nog - att inte gräla om saken. Med humöret i topp försvann ett kilo godis till Idas underbara (och söta) expedit för hennes humör och hjälp, och lyckliga - men hysteriska - lämnade Ida och Linnéa Siba, utan att riktigt förstå vad som hade hänt.

Nu, ungefär sex timmar senare, förstår jag fortfarande inte riktigt XD Datorn är igång, den funkar och den lever... Jag är fruktansvärt glad och hysterin har lagt sig... men fortfarande:
Jag har köpt en dator.
Räntefritt i 12 månader.

NU ska jag gå och sova. Imorgon ska vi diskutera Osten och Impro, hämta Catta och laga något mystiskt till middag som jag inte vet riktigt vad det är. Vi ska stanna på Claes Ohlson och köpa en ryggsäck/dataväska till mig och jag ska försöka låta bli att fnissa hysteriskt varje gång jag tänker på vad jag har gjort.
Sov gott kära vänner, vi synes och höres och nu ska jag sova!

Puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0